Vochtmetingen

Ook vochtmetingen kunnen wij voor u uitvoeren. Hier hanteren we een vaste prijs voor: € 65,00 inclusief btw*

Maak direct een afspraak

Waarom wilt u de vochtigheid verminderen in uw camper?

Er is veel te overwegen voordat u aan een roadtrip in uw camper begint, maar het risico op vocht is waarschijnlijk niet het eerste waar u aan denkt. Vocht kan echter ernstige gevolgen hebben voor de leefomstandigheden in uw installatie en kan zelfs schade veroorzaken. Niet alleen kan vocht schade voor de camper veroorzaken, maar ook op uw gezondheid. Vocht in uw camper kan schimmel veroorzaken, wat schadelijk kan zijn voor uw gezondheid.

Koken, douchen en zelfs diep ademhalen terwijl je slaapt, creëert vocht in uw camper. Wanneer deze onbeheerd wordt achtergelaten, kan dit ervoor zorgen dat deze kleine ruimte na verloop van tijd vochtig wordt. Zodra vocht binnendringt, kan het moeilijk zijn om het eruit te krijgen en het beïnvloedt elk deel van uw camper, inclusief het hout, muren, matrassen, gordijnen en kussens. Sommige campers ondervinden voor duizenden euro’s schade, waaronder:

  • Schimmel en meeldauw groei
  • Schade aan interieuronderdelen
  • Houtrot
  • Corrosie van metalen delen

Zelfs wanneer u bezig bent met het kopen van een camper, moet u de camper controleren om ervoor te zorgen dat het vochtniveau niet te hoog is. Normale vochtigheidsniveaus liggen tussen 30 en 50 procent. U kunt bij ons terecht om het vochtniveau te controleren en indien nodig, te verbeteren.

Tips voor het verminderen van vocht in uw camper

Hoewel vocht en condensatie problemen voor uw camper vormen, kunt u deze gevaren voorkomen door een paar eenvoudige tips te volgen, zoals deze drie.

  1. Installeer een luchtontvochtiger

Een kleine ontvochtiger kan worden gebruikt om vocht uit de lucht te trekken en condensatie te verminderen. Deze eenvoudige oplossing voorkomt meestal alle problemen die samenhangen met vochtschade. Zorg er wel voor dat u het vochtreservoir van de luchtontvochtiger regelmatig leegt. De meeste hebben een lampje dat gaat branden wanneer de tank vol is. Een van de weinige nadelen is dat deze apparaten veel energie nodig hebben om te werken, dus je moet er zeker van zijn dat je de nodige energie hebt om het draaiende te houden.

2. Investeer in vochtbestrijdingsproducten

Vochtverwijderende kristallen, zoals Damp Rid, zijn een goedkope oplossing om de lucht in uw camper uit te drogen zonder een apparaat aan te sluiten.. Sommige mensen houden echter niet van deze oplossing, omdat het gebruik van chemicaliën inhoudt.

3. Wees u bewust van activiteiten die vocht produceren

U verricht dagelijkse activiteiten rondom uw camper die onbewust condensatie veroorzaken en kunnen leiden tot overmatig vocht. Door een beetje voorzorg uit te oefenen, kunt u het vocht in de lucht drastisch verminderen. Daarnaast wordt het vochtgehalte met ventilatie niet alleen verminderd, maar wordt bestaand vocht in de camper ook verwijderd.
Dit kunt u realiseren door de volgende hulpmiddelen toe te passen:

  • Gebruik afzuigventilators tijdens het koken of douchen om stoom te laten ontsnappen.
  • Verhoog de temperatuur in uw camper met enkele graden.
  • Bedek potten en pannen tijdens het koken of kook buiten.
  • Laat een raam open terwijl u slaapt om CO2 uit uw camper te laten.

Ook benieuwd hoe het gesteld staat met de vochtigheid in uw camper?
Wij adviseren om vocht tijdig te laten verwijderen en het vervolgens goed te onderhouden met de tips uit de tekst hierboven.
Maak direct een afspraak

Vochtmetingen kunnen wij voor u uitvoeren. Hier hanteren we een vaste prijs voor: € 65,00 inclusief btw*

*De genoemde prijzen zijn geldig t/m 31-12-2019 en zijn onder voorbehoud van eventuele prijswijzigingen van de importeur