FIAT 500E BIJ AUTOBEDRIJF AARSMAN

NIEUW 500E LA PRIMA: HET BEGIN VAN EEN NIEUW TIJDPERK

De Fiat 500E is een icoon van wereldformaat en nu weer helemaal opnieuw uitgevonden. De introductie is gepland voor oktober 2020 maar kijk hieronder alvast voor meer informatie over de Fiat 500E

DESIGN

De binnenkort beschikbare 500E “la Prima” zal trouw blijven aan zijn verleden: alle essentiële lijnen zijn zacht, glad en strak zoals de iconische stijl. De Fiat 500 E “la prima” zal verkrijgbaar zijn in twee versies. De cabrioversie is voorzien van een exclusieve kap met Fiat-monogram en de berlina versie krijgt een panoramisch zonnedak. Beide versies van de nieuwe Fiat 500 “la Prima” zijn nu al legendarisch!

Breder, langer, comfortabeler. Er zal meer leefruimte zijn dan ooit tevoren. De nieuwe binnenkort beschikbare 500 «la Prima» zal vernieuwde opbergvakken hebben met een smartphonehouder en uitklapbare bekerhouder. Open je auto zonder sleutel tevoorschijn te halen. De nieuw ontworpen elektrische handgreep met e-vergrendeling zal er futuristisch uitzien en zal eenvoudiger in gebruik zijn dan bij een conventionele handgreep.

 

De nieuwe Fiat 500E “la Prima”, is verkrijgbaar in drie tinten die geïnspireerd zijn op kleuren uit de natuur:

OCEAN GREEN

CELESTIAL BLUE

MINERAL GREY

TECHNOLOGIE

GEMAAKT VOOR IN DE STAD

Het rijbereik* tot 320 km zal volstaan voor het dagelijkse stadsverkeer: naar het werk, de sportschool en weer naar huis. En bij uitsluitend stadsverkeer, zal het bereik maar liefst toenemen tot 400 km.

SHERPA-STAND

Je zal kunnen kiezen uit de ‘Sherpa stand: Je zult kunnen kiezen tussen de “Sherpa-stand”: een slimme instelling die de controle van de auto zal overnemen om energie te besparen en exact te berekenen hoe je op je bestemming zult komen bij optimaal behoud van de functies: bijvoorbeeld, mobiele lader, airconditioning, maximum snelheid of acceleratie.

SNELLADEN

De nieuwe binnenkort beschikbare 500 “la Prima” zal een snellaadfucntie hebben met 85 kW, zodat je een hele dag zult kunnen rijden met een laadtijd van 5 minuten (voor 50 km bereik), terwijl de batterij in 35 minuten voor 80% opgeladen zal zijn. De Mode 3-kabel zal standaard worden meegeleverd, dus je zult bij elk openbaar oplaadstation kunnen laden.

EENVOUDIG THUISLADEN

Een exclusieve 500 Wallbox met een Mode 3-kabel zal meegeleverd worden om thuis je eigen laadstation te maken. Voorzien van plug & play-technologie zonder ingewikkelde installatie (gewoon in het stopcontact steken) en een bluetooth-verbinding om de laadstatus van de batterij te controleren. De 500 Wallbox zal voorzien zijn van een gestabiliseerd energiesysteem om stroomonderbrekingen in huis te voorkomen en maakt het mogelijk om de nieuwe 500 op te laden tot 2,3 kW (Mode 2) Indien deze Wallbox professioneel wordt geïnstalleerd op een aparte groep, kan je de nieuwe 500 zelfs tot 7,4 kW opladen (Mode 3, indien de technische thuissituatie dit toelaat). Geen zorgen als je niet thuis bent: je zult de meegeleverde Mode 3-kabel kunnen gebruiken om de nieuwe binnenkort beschikbare 500E te laden bij publieke oplaadpunten.

DE FIAT CO-PILOOT

De nieuwe 500E “la Prima” zal je woon-werkverkeer op vele manieren vereenvoudigen. Om te beginnen zal de auto de verkeersborden lezen en voorstellen welke snelheid je op die weg moet aanhouden. Zodra je eenmaal de snelheid en afstand met de knoppen op het stuur hebt ingesteld, zal het systeem vervolgens zelf de juiste afstand houden ten opzichte van je voorligger (vanaf 30 km/u) en stoppen als het verkeer dit vereist.

VEILIG IN DE RIJLAAN

Wanneer u meer dan 60 km/u rijdt, herkent de nieuwe 500E “la Prima” de lijnen van de weg en houdt u autonoom in het midden van de rijbaan, waardoor reizen veiliger en minder stressvol wordt. Daarnaast zal de auto je helpen om niet per ongeluk de wegmarkeringen te overschrijden. Het stuur zal actief worden bediend om jezelf en anderen te beschermen. Wanneer de functie detecteert dat de auto onbedoeld buiten het rijvak dreigt te gaan, zal het je waarschuwen en de koers aanpassen.

EENVOUDIGER PARKEREN

Bij het manoeuvreren op lage snelheid, zul je niet meer per ongeluk tegen een auto of muurtje botsen. Onder 13 km/u zullen de 360°-parkeersensoren met 11 sensoren aan de vóór-, zij- en achterkant van de nieuwe 500E “la Prima”, elk obstakel rondom je auto detecteren en vertellen hoe dichtbij een voorwerp is.

GEEN DODE HOEKEN

Bij een snelheid tussen 15 km/u en 140 km/u zal de nieuwe 500E via een ultrasone sensor objecten kunnen detecteren in de dode hoeken naast en achter de auto en je waarschuwen met een geluidssignaal en verlichting in de buitenspiegel.

ACHTERUITRIJCAMERA

De achteruitrijcamera heeft een hoogresolutiebeeld van alles wat zich achter jou bevindt en zal dit helder en scherp weergeven op het infotainmentscherm van de nieuwe 500E. Het beeld zal met dynamische lijnen worden geprojecteerd en een middellijn zal het begeleidingspad aanpassen terwijl je aan het stuur draait, om de afstand goed te kunnen inschatten.

AUTOMATISCH REMMEN

De nieuwe 500E  zal tot 130 km/u automatisch remmen om een botsing met een voorligger, voetganger of fietser te voorkomen. Eerst zal de auto je alleen waarschuwen met geluid en visueel signaal op het dashboard. Als je niet reageert, zal het systeem remmen om een mogelijke botsing te voorkomen.

WAKKER BLIJVEN

De nieuwe 500E “la Prima” zal je helpen om niet per ongeluk in slaap te vallen achter het stuur. Het systeem kan de eerste tekenen van vermoeidheid detecteren door zijwaartse bewegingen van het voertuig te constateren, waarna je het advies krijgt om een pauze te nemen. Er klinkt een geluid en er verschijnt een visueel signaal op het dashboard.

NOODOPROEP

In geval van een ernstig ongeval waardoor de airbags zijn uitgeklapt, zal het ingebouwde systeem van de nieuwe binnenkort beschikbare 500E “la Prima” automatisch een noodoproep sturen naar het alarmnummer 112. Tegelijkertijd zullen de positie en status van de auto worden verzonden, zodat er sneller hulp kan komen. Ook zal er een SOS-knop binnen handbereik zijn(vóór de binnenspiegel) om snel hulp te kunnen inschakelen.

CINERAMA-INFOTAINMENTSYSTEEM

Het splinternieuwe Cinerama-infotainmentsysteem van de nieuwe Fiat 500E , zal altijd binnen handbereik zijn met zijn brede, heldere 10,25″ display. Het infotainment is gemakkelijk in gebruik door de smarthone-achtige interface. De ultrasnelle Bluetooth-koppeling zal alle smartphones in de auto verbinden binnen 5 seconden na het openen van de deur en ook zal de auto voorzien zijn van een draadloze mobiele oplader.

DRAADLOZE VERBINDING MET SMARTPHONES

  • APPLE CARPLAY™ OF ANDROID AUTO™: In de nieuwe Fiat 500E is het eenvoudig om jouw telefoon via het Uconnect™ 10,25″-display te verbinden. Een iPhone is eenvoudig te bedienen via de draadloze Apple CarPlay of Android Auto™ (in Nederland is Android Auto™ helaas nog niet officieel beschikbaar). Zodra je smartphone verbinding heeft met de auto, toont de gebruiksvriendelijke interface jouw apps op het display. Het is de slimste en veiligste manier om je telefoon in de auto te gebruiken: je kan de navigatie gebruiken, bellen, berichten verzenden en ontvangen zonder daarbij de focus op de weg te verliezen.
  • MY REMOTE: Met My Remote zal je rechtstreeks vanaf je smartphone de positie kunnen bepalen van de auto. Ook kan je vanaf de Fiat app de deuren kunnen vergrendelen en openen, evenals het laadniveau van de batterij controleren, inplannen wanneer de airconditioning aan gaat en het laden van de batterij plannen.
  • MY NAVIGATION: Met My Navigation kan je met een simpele aanraking de bestemming vanuit je Fiat app delen met je auto. Het infotainment-display zal je bestemming onmiddellijk weergeven met informatie over de actuele verkeerssituatie, weersvoorspellingen, snelheidscamera’s en oplaadpunten. Je kaarten zullen altijd online worden bijgewerkt voor optimaal gemak.
  • MY ASSISTANT: Met My Assistant kan je noodoproepen kunnen maken via een knop in het plafond die rechtstreeks contact maakt met een toegewezen assistent of de pechhulp.
  • MY CAR: Met My Car beschik je over realtime informatie over de status van de auto. Voor informatie over de bandenspanning, de kilometerteller en het onderhoud hoef je alleen maar de Fiat app te raadplegen of rechtstreeks op het radiodisplay in de auto te kijken.
  • MY ALERT: Als je pech hebt en er problemen zijn met je auto, dan ontvang je meteen pushberichten op je Fiat app. In geval van diefstal zal je in contact gebracht worden met een operator en zal je auto worden gevolgd zodat de politie hem gemakkelijker kan vinden.
  • MY WI-FI: Met de functie My Wi-Fi zal de Fiat 500E een wifihotspot worden voor maar liefst acht apparaten: jij en je passagiers zullen een proefperiode van My WI-FI hebben om te navigeren, streamen, in alle comfort te werken en je spraakassistent te gebruiken.