Elektrisch Aandrijfsysteem

FIAT 500E: HET ELEKTRISCHE AANDRIJFSYSTEEM

Met de nieuwe Fiat 500E heeft u een gecombineerd bereik (WLTP) tot 320 km bij een volledig opgeladen accu, in de meeste gevallen meer dan genoeg voor alle dagelijks ritten. Wanneer u alleen in de stad rijdt kan het bereik zelfs verder oplopen. de Fiat 500E verschillende laadopties. Hier leest u hieronder meer over.

De Sherpa-modus is een slim hulpmiddel om zo optimaal mogelijk gebruik te kunnen maken van het accuvermogen. Het zorgt ervoor dat u uw bestemming kunt bereiken zonder onderweg bij te laden doordat deze rijmodus die niet-essentiële systemen zoals de airco uitgeschakeld worden en de snelheid en acceleratie worden begrensd om energie te besparen en zo de actieradius te vergroten.

Het rijden in de Fiat 500E doet u voornamelijk met één pedaal, het rijpedaal rechts, in plaats van het traditionele gaspedaal. U gebruikt dit pedaal niet alleen om gas te geven, maar ook om vaart te verminderen. Hiervoor hoeft u alleen uw voet van het pedaal af te halen, en hierbij wordt de vrijgekomen kinetische energie gebruikt om de accu bij te laden.

Benieuwd naar alle opties en mogelijkheden die bij de verschillende modellen en uitvoeringen horen? Neem dan contact met ons op of kom langs in de showroom.

OPLAADMOGELIJKHEDEN

  • SNELLADEN

Met behulp van snelladen kunt u in slecht 5 minuten voldoende stroom bijladen voor een bereik van 50 km. Met behulp van snelladen kunt u in 35 minuten opladen tot wel 80% van de accucapaciteit. Snelladen kan bij elk openbaar snellaadstation.

 

  • ONDERWEG LADEN

Met behulp van de fase 3 laadkabel kunt u ook opladen wanneer u niet thuis bent bij de publieke laadpalen. Dit is dezelfde kabel als die u gebruikt in combinatie met de Wallboxen.

 

  • THUIS LADEN

Naast onderweg zijn er ook verschillende opties voor thuis laden, namelijk:

1. Stopcontact

Standaard wordt er bij de Fiat 500E een laadkabel meegeleverd waardoor u overal waar u maar wilt kan opladen met een laadvermogen van 3 kW. De enige vereiste is een gewoon stopcontact.

2. EasyWallbox

Met de optionele easyWallbox kunt u thuis een eigen laadstation creeëren. De easyWallbox installeren is een kwestie van ophangen en de stekker in het stopcontact steken. Met behulp van een bluetooth-verbinding kunt u eenvoudig de instellingen controleren en aanpassen en daarnaast past de easyWallbox de laadsnelheid aan zodat de stoppen niet doorslaan.

U kunt kiezen voor een 7,4 kW-versie van de easyWallbox zodat u sneller kan laden. Deze moet geïnstalleerd worden door een professionele elektricien.

3. EVbox Elvi Connected Wallbox

De EVbox Elvi Connected Wallbox is de meest geavanceerde thuislader en is geschikt voor 3-fase laden met een vermogen tot 11 kW. Via de app kunt u de laadsessies controleren en programmeren. Ook deze Wallbox moet worden geïnstalleerd door een erkende elektricien.