Ruitschade

VAKKUNDIGE EN SNELLE RUITREPARATIES

Ook voor ruitschade kunt u bij ons terecht. Wij hebben nauw contact met verzekeraars zodat wij tegen goede condities ruiten kunnen repareren of helemaal vervangen.

 

Wanneer repareren wij de ruiten?

De ruit wordt gerepareerd als het putje in de ruit, waar de steen tegenaan is geslagen, klein is en niet doorgescheurd is. Hierbij is de richtlijn een sterretje zonder aftakkingen en niet groter een euro muntje.  Het sterretje mag ook niet in het zichtveld zitten voor de bestuurder.
De APK geeft hierover aan: ’’Een ruitbeschadiging kan een APK-afkeurpunt zijn, maar alleen wanneer het sterretje of de barst vertakt is en/of je zicht belemmert.’’

 

Wanneer vervangen wij de ruit?

Wij vervangen de ruit in zijn geheel als de scheur in het zichtveld zit van de bestuurder, als deze aftakkingen heeft, of als het te groot is om te repareren.

Kan ik hierop wachten?

Een sterretje maken is zo gedaan. Wij zijn rond de 30/40 minuten bezig om dit te maken. Hier kunt u dus makkelijk op wachten.
Als de gehele ruit vervangen moet worden zijn wij hier langer mee bezig. Dit in verband met de lange droogtijd. Kiest u ervoor om bij ons uw ruit te laten repareren, dan is er de mogelijkheid om een leenauto mee te krijgen. Of als u liever fietst is er ook een leenfiets die u mee kan nemen.